Allente Talkshow

Al jaren hadden we bij de opvang twee keer per jaar een personeelsbijeenkomst. Door de corona maatregelen was dat vorig jaar niet mogelijk. Hoe konden we toch alle medewerkers op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij Allente en specifiek op opvang gebied? Monique kwam met een creatieve oplossing: een talkshow! Ze had een soortgelijk idee voorbij zien komen en zag de mogelijkheid om op deze manier ook voor ons op een speelse manier kennis te delen met alle medewerkers.

Plan van aanpak

We gingen aan de slag met de uitwerking. We maakten een programma, wie konden we aan het woord laten en wat gingen we vertellen? Monique wist iemand die de interviews kon afnemen, Stef. En ten slotte moesten we een cameraman vinden die de juiste materialen ook had. Oh ja, we moesten ook nog een locatie voor de opnames vinden. Een intensieve klus en uiteraard hadden we niet veel tijd. Gelukkig zat alles mee. Mariëtte wist een goede cameraman, en met het hoge plafond was de hal van het Centraal Bureau met de grote bank een prima opnamelocatie.

D-day

Op de dag zelf waren we best zenuwachtig… zou het allemaal wel goed gaan? De cameramannen kwamen vroeg om de setting op te bouwen en Stef kwam met aanvullende materialen. Het zag er allemaal heel professioneel uit. Stef wist al snel het vertrouwen te winnen van de mensen die op de bank plaats namen. Eerst waren Ilse en Eef aan het woord, de coördinatoren van IKC Oudkarspel. Geen probleem als het even niet liep, dan begonnen ze weer opnieuw met de opnames. Het was een mooi samenspel hoe vragen en antwoorden uitgewisseld werden.

Daarna was de beurt aan Monique die terugkeek op de heftige Corona tijd voor de medewerkers en op de Allente organisatie. Verder heeft ze de ontwikkelingen bij Allente aangestipt en een hart onder de riem voor iedereen gestoken. Ook Elfred heeft mooie verhalen verteld over IKC ontwikkelingen en even terug gekeken naar de weg naar IKC Sint Pancras (zie ook elders in deze nieuwsbrief) en IKC De Helix.

Marina Muste heeft meer verteld over haar mooie project voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en Marijn heeft de ontwikkeling van de afdeling P&O toegelicht.

Tim heeft namens het Middenkader verteld over coaching van de opvang medewerkers die meer in teams gaat gebeuren dit jaar en de aanpak voor opleidingen de komende tijd. Ook Karen kwam over de ontwikkelingen namens de OR vertellen en de oproep om vooral de OR te blijven benaderen met informatie en vragen. Er was ook op drie locaties gefilmd, om op deze manier ook veranderingen op locaties te laten zien. Dat gebeurde bij De Buitenbanjers, IKC Oudkarspel en de nieuwbouw bij Kindcentrum De Helix. Een compilatie van deze opnames zijn verwerkt tussen de interviews.

Kom dat kijken!

Kortom, een lekker vullend programma, en alles bij elkaar werd het toch nog een talkshow van ruim een uur. Maar, al zeggen we het zelf, het was het zeker waard om het op deze manier aan te pakken en we willen je zeker oproepen om de talkshow een keer te bekijken, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Klik op onderstaande button.

Volgende pagina

Strategische sessies