Uitbreiding peuteropvang

Er ontstaan steeds meer IKC’s bij Allente. Met name in Heerhugowaard is er een beweging gaande met de opvang bij Allente scholen.

VVE Peuteropvang bij de Carrousel

Er was hard gewerkt om de peuteropvang bij de Carrousel klaar te hebben om te starten na de kerstvakantie. Tot de lockdown roet in het eten gooide… Op 8 februari was het dan toch zover: de deuren van de peuteropvang bij de Carrousel gingen eindelijk open. Toch was het voor de Carrousel niet helemaal nieuw, omdat kinderopvang Babbels al peuteropvang verzorgde op deze locatie. Omdat er ook behoefte was aan een VVE locatie op de Carrousel zal Allente deze vorm van peuteropvang gaan aanbieden. Daarnaast blijft Babbels flexibele peuteropvang bieden en op deze manier ontstaat er een mooie samenwerking met een breed scala aan opvangmogelijkheden.

Op de VVE groep van Allente wordt voor- en vroegschoolse educatie aangeboden aan kinderen die bijvoorbeeld extra ondersteuning kunnen gebruiken bij hun (taal)ontwikkeling of die door omstandigheden in de thuissituatie niet direct aansluiting kunnen vinden. Tevens biedt het opvangmogelijkheden voor ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Bij de Allente peuteropvang zullen ook niet-VVE kinderen komen, om op deze manier een mooie mix voor het programma te bieden. Voor de Carrousel is dit een mooie aanvulling en een mooie opmars voor het neerzetten van een IKC. Want in de Carrousel huisvest ook De Klink, onderdeel van Esdégé Reigersdaal. De Klink biedt opvang aan kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking en zij horen er helemaal bij en doen met hun begeleiders vaak mee met activiteiten op de peuteropvang of in de klassen. Voor de meeste kinderen zijn deze ontmoetingen bijzonder verrijkend.

De peuters vermaken zich prima bij Peuteropvang De Carrousel

De Kleine Braam wordt VVE

Ook de Kleine Braam, peuteropvang in OBS De Hasselbraam in Heerhugowaard, is een VVE locatie geworden. En dat wordt niet zomaar een VVE-locatie. Het programma op deze peuteropvang wordt zo ingericht, dat er veel wordt gewerkt met muziek. Zingen geeft een sterke taalstimulans en spelen met muziekinstrumenten draagt bij aan de motoriek.

De liedjes die gezongen worden, sluiten aan bij het thematisch werken, en de thema’s worden afgestemd met de school. Op deze manier vindt er een goede samenwerking met onderwijs plaats. De peuters leren op deze VVE locatie vaardigheden die ze nodig hebben om de overstap naar de basisschool zo leuk en makkelijk mogelijk te maken.

De Kleine Veert wordt VVE

Ook De Kleine Veert in de Wijde Veert in Noord-Scharwoude wordt per 1 juni een VVE peuteropvang. VVE kindjes gaan in die regio nu alleen naar de Ottertjes in Waterrijk, maar het is juist belangrijk om VVE geïndiceerde kinderen goed te verdelen zodat er menging van wel/niet VVE kindjes ontstaat. Vanaf 1 juni kan die verdeling beter plaatsvinden tussen de Ottertjes en de Kleine Veert. Een mooi gegeven is de regiomanager dat deze omwenteling samen met de teams van de beide peuteropvangen het proces opstart.

Voorlopig behoudt de Kleine Veert nog wel de titel Peuteracademie, ook voor een breder aanbod van activiteiten, zoals Engels met Benny.

Volgende pagina

KanZ-klas