Voorwoord

Beste collega's,

Het is alweer even geleden dat we een nieuwsbrief zoals deze naar jullie verstuurd hebben. Het is dan ook een bijzondere tijd geweest met sluiting van opvang en onderwijs, waarin we andere prioriteiten hadden. We zijn heel blij dat de BSO weer open mag en ook daar zijn we druk mee in de weer om alles weer in goede banen te leiden. We willen jullie heel graag blijven informeren over de ontwikkelingen binnen Allente, want we zitten ondanks alles natuurlijk niet stil.

Zo hebben we inmiddels twee strategische sessies gehad om met een brede delegatie van medewerkers uit de organisatie mee te denken over de missie en de visie van Allente. Dat leek een grote uitdaging omdat een fysieke bijeenkomst niet mogelijk was en daarom steeds werd uitgesteld. Maar uiteindelijk hebben we via Zoom twee vruchtbare sessies gehad en hebben we zeer positieve reacties gehad over deze methode. Dank aan allen die hieraan hebben mee gedaan en mee gedacht.

Verder zijn we druk aan het bouwen aan IKC’s. Begin dit jaar is de peuteropvang begonnen bij De Carrousel en ook bij De Kleine en Grote Beer wordt nu hard gewerkt om na de zomervakantie een BSO te starten. Verder krijgt IKC Sint Pancras op papier steeds mooiere vormen en gaat vanaf de zomervakantie de gesprekken met bouwbedrijven starten. Een paradepaardje na een lang onderhandelingstraject, waarover je meer kan lezen in deze nieuwsbrief.

Je leest in deze nieuwsbrief ook meer over de KanZ-klas bij IKC Oudkarspel, een interview met wethouder Nils Langedijk en dat we weer met de BSO bus (voormalig Stint) gaan rijden. De lockdown heeft veel creativiteit, energie en oplossingsvermogen gevraagd van ons allen. We laten in deze nieuwsbrief een aantal mensen van het Corona Crisisteam aan het woord. Ze vertellen wat daar zoal gebeurt en wat hun rol is in de organisatie.

Het Crisisteam heeft de afgelopen maanden weer hard gewerkt om alle informatie op de juiste manier door te sluizen, te implementeren in de organisatie en iedereen te voorzien van advies, bijvoorbeeld via de mailbox crisisteam@allente.nl. We willen alle medewerkers enorm bedanken voor alle inzet in deze zware en onzekere tijden. Er komt enorm veel op ons af, en blijven jullie je voor meer dan 100% inzetten om toch de klas of de groep draaiende te houden. We waarderen deze gedrevenheid en betrokkenheid. Bij Allente staat de zorg voor de kinderen voorop en die missie wordt al breed door jullie gedragen, onze complimenten daarvoor!

We wensen je veel leesplezier met deze nieuwsbrief en voor de mensen die vrij zijn in de meivakantie: fijne vakantie en rust lekker uit. Voor degenen die doorwerken wensen we jullie heel veel sterkte en blijf op elkaar en jezelf letten. Met groeten, namens het College van Bestuur, Elfred Bakker Monique Mul

Volgende pagina

Het Corona Crisisteam