Aankondiging evenementen

Het is lang stil geweest met evenementen. Dat is niet alleen jammer omdat iedereen wel behoefte heeft aan een leuke activiteit na al dat thuis zitten. Voorheen organiseerde Kinderopvang Langedijk leuke evenementen om invulling te geven aan de community doelstelling. Tijdens deze evenementen komen ouders, kinderen en medewerkers samen buiten de opvang omgeving, zo wordt de ouderbetrokkenheid vergroot en de beleving van de opvang versterkt. Na de zomervakantie gaan we langzaam weer evenementen organiseren:

Allente Langedijker Fundag - zaterdag 21 augustus

Save the date! Op de laatste zaterdag van de zomervakantie vindt de Allente Langedijker Fundag plaats. Deze fundag heeft als hoofddoel om basisschoolkinderen (tussen de 6-12 jaar) van Allente scholen in Langedijk en Heerhugowaard zoveel mogelijk coronaproof plezier te laten beleven in bewegen. Dit is het alternatief voor de Langedijker Run die normaal gesproken in juni plaatsvindt. De Allente Langedijker Fundag bestaat uit twee elementen: een Sponsorloop en een gedeelte met spelactiviteiten. Meer details volgen spoedig!

Allente Back-to-school fietstocht - zaterdag 4 september

Vlak na de zomervakantie is er wat leuks te beleven in Heerhugowaard. Er wordt een leuke fietstocht georganiseerd langs verschillende Allente basisscholen in Heerhugowaard. Leuke activiteit voor het hele gezin! Op elke schoolplein is wat leuks te doen én krijgen de kids een stempel. De kinderen ontvangen een heus fietscertificaat als ze 3 of meer scholen hebben bezocht. Ze kunnen de route zelf bepalen, dus ook bij welke school ze willen starten. Bij de eerste school ontvangen ze ook een goodiebag met lekkers & leuks, waarmee ze tijdens de route goed herkenbaar zijn als Allente. Op de route is ook nog een verrassingsstop... Dus houdt 4 september maar vrij voor de Back-to-school fietstocht.

Voorleescarrousel

Helaas kon het vorig jaar niet doorgaan, maar voor dit jaar ziet het er goed: de Voorleescarrousel. Dit is een tegenovergestelde versie van de Voorleesoptocht, die we voorheen hebben georganiseerd. Dan lopen kinderen, ouders en medewerkers in optocht naar een aantal plekjes waar iemand klaar zit om voor te lezen, en zo krijgen kinderen 3 verhaaltjes op 3 verschillende plekken voorgelezen. Met de Voorleescarrousel blijven ouders en kinderen op 1 plek en wisselen op die locatie de voorlezers. Om het dan iets dynamischer te maken, kijken we naar het aanbieden van een dansje of liedje tussendoor of bij de start omdat kinderen nu eenmaal niet lang stil kunnen zitten. Meer informatie volgt nog. Reserveer wel alvast in je agenda: 22 september. We kunnen zeker je hulp gebruiken!

Volgende pagina

Kindin