Alle neuzen dezelfde kant op

Stel je hebt behoefte aan een werkgeversverklaring voor een nieuwe hypotheek. Dan wil je snel een goede ingevulde verklaring terugkrijgen. De snelheid waarmee dit kan en dat het ook meteen goed gebeurt, wordt bepaald door de mensen en de systemen die we gebruiken. Als je op ieder gewenst moment zo’n werkgeversverklaring nodig hebt, dan is het van belang dat alle medewerkers van P&O je kunnen bedienen, ongeacht of ze oorspronkelijk van opvang of onderwijs waren. En het geldt niet alleen voor P&O dat mensen binnen een afdeling vragen van elkaars domein kunnen opvangen.

Daarom is het doel dat het Centraal Bureau 1 staf wordt die werkt voor alle medewerkers, ongeacht of je voor opvang of onderwijs werkt. Dat je snel en adequaat vragen kan beantwoorden en elkaar kan vervangen. Iedereen is van dit doel overtuigd en ziet het voordeel. De medewerkers op de betreffende afdelingen gaan hier mee aan de slag en worden hierbij gesteund door Peter Tuijnman. Peter is tijdelijk aangesteld voor o.a. deze taak.

Tijdlijn

Op 1 januari 2022 gaat de afdeling personeelszaken over op 1 systeem en daarmee start het overnemen van elkaar taken. En datzelfde gebeurt op de financiële afdeling, maar dan per 1 maart 2022. Per genoemde data zullen alle medewerkers met AFAS gaan werken. Dit systeem wordt al gebruikt vanuit onderwijs, en wordt nu klaar gemaakt om ook voor de opvang kant te laten werken. De staf werkt er naar toe dat steeds meer gebruik gemaakt gaat worden van de zelfservice die AFAS biedt door alle medewerkers van Allente. Dit is een zogenoemde Mijn omgeving, waarin je zelf wijzigingen kan doorvoeren als je bijvoorbeeld gaat verhuizen.

Oproep

Aan Peter de vraag of hij nog een oproep heeft voor alle medewerkers binnen Allente, nu hij een paar maanden bij het bedrijf werkt. Zijn reactie was: “Zie het fundament wat er binnen Allente is gelegd met opvang en onderwijs samen, geloof erin en grijp je kans.” In de volgende nieuwsbrief gaan we terugblikken wat de status is van deze projecten.

Volgende pagina

Marketing en Communicatie