Allente evenementen

Het was veel te lang geleden dat we leuke evenementen hadden georganiseerd. Dat bleek aan de enorme aantallen aanmeldingen voor evenementen die we in september hebben georganiseerd.

Back to school fietstocht

We willen Allente in Heerhugowaard meer op de kaart zetten. Met een werkgroep van opvang en Allente scholen in Heerhugowaard zijn verschillende actiepunten besproken, en zo kwam ook het idee van een Back-to-school fietstocht. En dat bleek een goede keuze! Maar liefst 250 kinderen én hun ouders deden mee met deze actieve fietstocht op zaterdagmiddag 4 september. De kinderen konden van en naar alle Allente scholen in Heerhugowaard fietsen en op ieder schoolplein werd een activiteit aangeboden. Ze konden zich o.a. laten schmincken, ravotten op een gave stormbaan en meedoen met een speurtocht voor extra prijzen. Van iedere school stonden medewerkers op het schoolplein om de activiteit te begeleiden.

Bij de start kreeg ieder kind gratis een leuke Allente tas met verschillende kortingsbonnen, wat lekkers en een leuke sleutelhanger. Met een stempelkaart konden ze stickers verzamelen per bezochte school en hoe meer scholen bezocht, des te meer kans op mooie prijzen. IKC Sint Joseph had zich geïnstalleerd bij De Bolle Buik, omdat de school wat te veel uit de route lag. Alle kinderen van de fietstocht kregen daar een lekker ijsje én mochten zich uitleven in de grote speeltuin. Bij IKC De Poolster werd Lenny, de Allente mascotte geïntroduceerd. Het was een zeer geslaagde middag met prachtig weer en een hele goede sfeer. Mede dankzij de inzet en enthousiasme van de medewerkers op het schoolplein werd deze fietstocht een groot succes!

Fundag

Het was op 11 september 1 grote Fun Dag. Allente organiseerde op Speelpark De Swaan in Oudkarspel een middag vol plezier voor kinderen van 6-12 jaar van onze Allente scholen in Langedijk. Maar liefst 200 kinderen hadden zich aangemeld voor deze dag en ook ouders hadden zich opgegeven om te komen helpen bij de activiteiten die aangeboden werden. Tevens werden we geholpen door medewerkers van Allente om de activiteiten en de stroom van kinderen en ouders in goeden banen te leiden. De kinderen konden o.a. jumpen op een springkussen, ‘outdoor gamen’ en een stormbaan overwinnen.

De kinderen waren volop in beweging en trotseerden zelfs ook een regenbui. Naast de activiteiten konden de kinderen nog vrij spelen in het park, wat ook werd gedaan door broertjes of zusjes die mee wilden komen. Tussentijds kregen de kinderen een gezond appeltje voor de dorst, gesponsord door de Vomar én een goodiebag met leuke kortingsbonnen voor een ander uitje in de regio. Onze mascotte Lenny was uiteraard ook van de partij, de kinderen gingen gezellig met hem dansen, zingen en springen. Het was een zeer geslaagde middag voor zowel kinderen, ouders als Allente!

Voorlees- en muziekfeestje

Op 22 september had Allente een Voorlees- en muziekfeestje georganiseerd voor alle peuters en kleuters uit Langedijk en Heerhugowaard. De kinderen konden met hun ouders kiezen uit 4 locaties, waar ze, verkleed of gekleed in pyjama, 2 leuke slaapverhaaltjes voorgelezen gekregen wat werd afgewisseld door een muzikaal optreden. Bibliotheek Langedijk verzorgde de prentenboeken, ondersteund met prachtige vertelplaten.

De voorlezers waren o.a. een veilingmeester van Museum Broekerveiling, 3 wethouders uit Langedijk, wethouder Does uit Heerhugowaard en Lineke Kortekaas (directeur van Cool theater). Op Basisschool de Phoenix kwam Lenny nog langs, die op de foto ging met de kinderen of een gezellige knuffel kreeg. Met hulp van Allente opvang medewerkers werd het een gezellig feestje en genoten de kinderen en de ouders volop. Na afloop kregen de kleintjes een kleurplaat, waarmee ze kans maakten op een leuke prijs.

Volgende pagina

Alle neuzen dezelfde kant op