Community: Voorleesontbijt

Op 22 januari was er weer het Nationale Voorleesontbijt. Centraal stond het prentenboek van het jaar ‘Moppereend’ en wie kan er nou meer mopperen dan Bertje Doperwtje. Allente had Bertje uitgenodigd om te komen voorlezen op 3 Allente kindcentra in Langedijk. Een waardevolle community activiteit in de gemeente en brede insteek met opvang en onderwijs samen.

Alle kinderen van de opvang van Allente tot 4 jaar waren welkom. Ook ouders konden met hun kinderen langskomen als ze die dag geen opvang hadden. Aangezien Allente nu bestaat uit zowel opvang als onderwijs, waren ook de kleuters van de voorleeslocaties aanwezig om naar het voorleesverhaal te luisteren. De

opkomst was dan ook enorm, maar liefst 650 peuters en kleuters hebben in totaal genoten van de voorstelling op de IKC's in Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude en St. Pancras.
Bertje heeft het mooi uitgebeeld met een grote knuffel van Moppereend en wolkjes die steeds groter werden. De kinderen konden de plaatjes uit het boek bekijken op een groot scherm. Na het voorlezen heeft Bertje uiteraard nog zijn gitaar ter hand genomen en met de kinderen verschillende liedjes gezongen, af en toe even stampen met de klompen en dreunde de stem van Bertje flink door de ruimte.Bibliotheek Langedijk heeft geholpen om het Nationale Voorleesontbijt bij Allente een succes te maken door prachtige materialen en de platen op het grote scherm ter beschikking te stellen. Om het geheel ook nog een ‘ontbijt karakter’ te geven, werden er krentenbollen uitgedeeld van Bakkerij Jonker en kregen de kinderen een kaart met een foto en boodschap van Bertje Doperwtje mee naar huis.

De Nationale Voorleesdagen is een landelijke campagne om het voorlezen te stimuleren bij kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Met de invulling van het Nationale Voorleesontbijt met Bertje Doperwtje draagt Allente een mooi steentje bij aan de boodschap hoe waardevol het is om iedere dag een kwartiertje voor te lezen.

Hoog bezoek in Heerhugowaard en bij IKC Oudkarspel

Bij Daltonschool De Kleine en Grote Beer in Heerhugowaard was niemand minder dan minister Wouter Koolmees in het kader van het Nationale Voorleesontbijt. De kleuters en de peuters van peuteropvang Het Parapluutje kregen van de minister het prentenboek Moppereend voorgelezen. Hij nam uitgebreid de tijd voor de kinderen maar ook voor een rondleiding door de school.

Bij Kindcentrum Atalanta kwam wethouder John Does langs om Moppereend voor te lezen, waar de kinderen genoten van het verhaal.

Bij IKC Oudkarspel werden de voorleesdagen geopend met een voorstelling van het Zoldertheater.

Minister Wouter Koolmees

Wethouder John Does

Het Zoldertheater

Activiteitenkalender 2020

Het jaar is nog maar net begonnen en we hebben nog veel meer leuke activiteiten in de planning op de opvang. Deze kalender is al gedeeld met de groepen van de opvang en de ouders.

Bekijk het overzicht in het plaatje hiernaast of via onderstaande knop.

Volgende pagina:
Personeelsdag onderwijs