Personeelsdag Allente onderwijs

Allente personeelsdag

29 januari 2020, een dag die de boeken in gaat als de eerste personeelsdag van Allente Onderwijs. Een dag waarbij alle onderwijscollega’s kennis hebben gemaakt met elkaar en daarbij de verbinding hebben opgezocht. Een inspirerende, actieve en gezellige dag waarbij op een ontspannen en ongedwongen manier contact is gelegd met elkaar. Het is bijzonder te zien hoe 330 professionals samenwerken, plezier hebben en tot elkaar komen. 


Vanuit de organisatie wordt met trots terug gekeken op deze dag. Marlies Vredenburg, Esther van Dortmont, Tammy Reurslag, Binja van Saus, Inge de Groot, Shylina Perrier en Bianca Deinum zijn eind vorig jaar met elkaar aan het werk gegaan om deze dag te organiseren.

Met het doel, kennis te maken, de verbinding te zoeken, te ontspannen en daarbij de collega’s in het zonnetje te zetten. Deze dag wordt dan ook gezien als een cadeautje. Een manier om onze waardering te uiten naar alle collega’s, voor het werk wat elke dag verricht wordt op alle scholen. Wij zijn ons bewust van het feit dat wij het niet kunnen zonder al deze mensen. Zij zorgen ervoor dat Allente-onderwijs het onderwijs kan bieden dat nodig is. De personeelsdag is de dag om een blijk van waardering te geven door gezamenlijk te ontspannen en plezier te hebben.

Uit de vele reacties kan gesteld worden dat dit doel behaald is. De inspirerende spreker, Melvin Redeker, heeft indruk gemaakt. 


  • “Het heeft me zeker aan het denken gezet”
  • “Deze neem ik mee naar huis"
  • “Goed om bewust te zijn van het feit dat je als schoolteam ook wilt functioneren alsof je met z’n allen aan één draad zit”.


Dit zijn een paar van de reacties die we hebben teruggekregen. 

De escape game was een mooie manier om elkaar te leren kennen. Twintig teams, samengesteld vanuit alle scholen die samen strijden voor de meeste punten. Van vragen over het nieuwe bestuur, de leeftijd van de directeuren, het maken van een lipdub, tot het gezamenlijk hooghouden van een ballon. Een moment van plezier, verbinding en competitie. 


  • “Super goed geregeld en erg leuk om te doen"
  • “Interessant om te zien hoe onbekende van elkaar zo snel met elkaar samenwerken”
  • “Wat een leuke beloning voor op school”. 

Na een goed verzorgde lunch is er gelachen bij Fabian Franciscus: een inhoudelijk en humoristisch cabaret. Stof tot nadenken, maar vooral ontzettend leuk om naar te kijken en te luisteren. 


  • “Wat een mooie afsluiting, jammer dat het maar een half uurtje was”
  • “Soms een gevoel van ongemak, maar vooral erg gelachen”. 


Al met al kijken we terug op een geslaagde dag waar we de tijd hebben genomen elkaar te ontmoeten. Een dag die doet uitkijken naar de volgende personeelsdag. 

Volgende pagina:
Like Allente op Social Media