Marketing & Communicatie

Even voorstellen

Het valt nog niet mee om Allente bekendheid te geven in deze corona tijd. Maar de afdeling Marketing en Communicatie houdt het gas erop. Eerst even voorstellen. Vanuit de onderwijs-kant zit Shylina Perrier in dit team. Ze heeft eerder dit jaar een cursus InDesign en Illustrator afgerond, en kan opmaken als de beste. Daar zijn we erg blij mee, van posters en flyers tot mooie opgemaakte jaarplannen, Shylina draait haar hand er niet voor om.

Verder regelt ze van alles voor de scholen en krijgt steeds meer mee van de opvang-kant. Daarvandaan zijn Sheila Heida en Pascaal Bos aangehaakt. Voor de opvang is Allente echt de naam die voor ouders zichtbaar is (scholen hebben immers hun eigen naam), dus daar moet nog veel voor gebeuren om alles in Allente stijl te brengen. Waar is de afdeling de komende tijd druk mee bezig? Even een korte impressie van wat grotere projecten.

Nieuwe gevelborden

Waarschijnlijk heb je ze inmiddels wel gezien, we hebben nieuwe gevelborden gekregen. Op sommige locaties moeten ze nog gemonteerd worden. Het is immers een hele klus om op alle Allente locaties nieuwe borden op te hangen. Op scholen waar ook opvang is, hebben we combinatieborden gemaakt en als er alleen een school of alleen een opvang is, dan staat dat ook onderaan in de zogenaamde ‘endorsement’. Dan zie je bijvoorbeeld onder de naam ‘opvang van Allente’. Wellicht ook leuk om te vermelden dat we voor de opvangsoorten gebruik hebben gemaakt van de verschillende huisstijl elementen.

Deze elementen zie je dan ook terug op de borden.

Migratie

De Sharepoint omgevingen (De Blauwe Loper, Atrium en SKL) zijn op dit moment allemaal nog gescheiden. Vanaf 21 september is het ICT Team (waaronder Shylina) school voor school de Sharepoint omgeving aan het migreren naar de nieuwe Allente omgeving. Na deze migratie veranderen de medewerkers van email. We stappen af van de schoolextentie (@schoolnaam.nl) en gaan allemaal over naar het mailadres @allente.nl. Natuurlijk zit hier een overgangsperiode aan vast en is de schoolmail, zoals dat nu is, nog wel beschikbaar. We proberen de hinder van de migratie natuurlijk te beperken. Nadat we allemaal over zijn naar een nieuwe omgeving zullen we de inrichting van de Allente omgeving goed gaan bekijken en ook aan de slag gaan met een Allente breed intranet. Heb je nog vragen? Ga dan even langs bij de school ICT’er.

www.allente.nl

We communiceren nu altijd de algemene url www.allente.nl in uitingen als posters of flyers. Deze website biedt echter nog niet veel informatie. Dat gaan we veranderen. We zijn in gesprek om de huidige websites van Allente-onderwijs en Allente-opvang samen te voegen naar een nieuwe site op www.allente.nl.

Daar gaat nog wel wat tijd overheen.

We hebben eerste een configuratieschema gemaakt van de onderwerpen die we op de homepage en de onderliggende pagina’s willen hebben. Daarvoor hebben we beide sites over elkaar heen gelegd en 1 configuratie gemaakt. Op dit moment wordt een ontwerp gemaakt voor de nieuwe site. Volgende stap is om te kijken welke content (tekst) we willen overzetten en wat anders weergegeven kan worden. Voor opvang is de website belangrijk omdat (nieuwe) ouders hier hun informatie zoeken, hun kind daar kunnen aanmelden en informatie van de locaties kunnen terugvinden.

Er moeten formulieren worden gemaakt en anders ingesteld worden. Voor onderwijs gaan ouders vaak al meteen naar de betreffende website van de school. Er is dus nog wel wat werk te verzetten voor het zover is. In de volgende nieuwsbrief proberen we een preview te laten zien, als die al bekend is.

Volgende pagina

Afscheid Montessorischool Heerhugowaard