Officiële opening

IKC Oudkarpsel

Vanaf het begin van dit schooljaar 2020-2021 is IKC Oudkarspel officieel geopend. Op maandag 17 augustus 2020 heeft burgemeester Leontien Kompier met de oudste leerling van de school en met de jongste leerling van 4 maanden oud het lintje doorgeknipt. Hierdoor is het bestaan van het IKC Oudkarspel officieel een feit geworden. De burgemeester deed dit in aanwezigheid van de directeur Ariane Breimer en de twee IKC coördinatoren: Eef Koomen en Miranda Roest.

Bij de officiële opening waren ook de twee bestuurders van Allente (Elfred Bakker en Monique Mul) de dorpsdichter Ben Wansink, Piet de Geus en Aart Soemers van aannemer De Geus bouw aanwezig. Het IKC kreeg een cheque van 750 euro namens De Geus Bouw, Elektropartners en Woldhuis, te besteden voor het nog in te richten technieklokaal.

Het IKC staat voor integraal kind centrum. Binnen het IKC bieden wij opvang en onderwijs voor kinderen van 0–13 jaar vanuit een visie. Deze visie vind je terug in het visiedocument.

Binnen het IKC wordt er ook samengewerkt met stichting Kanz, die na de herfstvakantie in het IKC zal treden. Samen met de Kanzklas biedt IKC Oudkarspel zorg en onderwijs aan kinderen tot 14 jaar met een (meervoudige) beperking in een inclusieve setting.

Dorpsdichter Ben Wansink schreef voor de opening het gedicht 'Talent' dat in de hal van het IKC Oudkarspel op de muur prijkt:

De uitdagingen voor de komende tijd binnen IKC Oudkarspel

Een IKC vormen gaat natuurlijk niet vanzelf. Er zijn immers 2 scholen samengevoegd naar 1, en dat moet zijn weg nog vinden. En niet te vergeten dat er anderzijds nog meer samengewerkt kan worden tussen onderwijs en opvang. De komende tijd liggen daarom de komende uitdaging in het verschiet.

  • IKC vorming met de nadruk voor dit jaar op samenwerking tussen opvang en onderwijs.
  • Doorgaande leerlijnen van groep 1 t/m 8: Doordat twee scholen zijn samengevoegd moet er keuzes gemaakt worden op het gebied van methodes. In groep 1 t/m 4 is dit voor een groot deel al gebeurd, dit jaar worden de methoden van groep 5 t/m 8 onder de loep genomen.
  • Ouderbetrokkenheid: hoe kunnen de ouders nog meer betrokken worden bij de verdere IKC vorming?

Volgende pagina

Uitbreiding IKC de Helix