Uitbreiding IKC de Helix

De Helix is druk bezig met nieuwbouw om aan de groeiende vraag van leerlingen en opvang te voldoen. Marlies Vredenburg, directeur van Kindcentrum De Helix vertelt.

In augustus 2015 is de Helix gestart in nieuwbouwwijk De Draai. We begonnen met 4 groepen, 87 leerlingen en 7 teamleden. We hadden twee dagen opvang met 2 kinderen en ook bij de BSO was het nog heel rustig met twee middagen per week. Inmiddels bestaat de school 5 jaar, tellen we 11 groepen, 16 teamleden en 253 leerlingen die verspreid zitten over 3 locaties. De kinderdagopvang draait iedere dag, evenals de BSO. De peuteropvang is nu een VVE locatie en ook 5 ochtenden per week actief. We zijn zoals dat heet ‘uit ons jasje gegroeid’.

Vorig schooljaar is begonnen met de uitbreiding van het huidige schoolgebouw met 8 lokalen, waarvan er 4 voor de opvang bestemd zijn. Het onderwijs gedeelte telt dan 12 lokalen. In de zomervakantie is de aanvraag bij de gemeente gedaan voor het in de toekomst realiseren van de 4e fase; een uitbreiding van de school met nog eens 4 lokalen.

Voor het team van opvang en onderwijs staat binnenkort een grote verhuizing voor de deur. We beginnen met de opvang, zij verhuizen naar het nieuwe gedeelte en hebben daar beneden twee groene ruimtes met keuken en toiletruimtes die vanaf beide kanten toegankelijk zijn. Boven zijn twee blauwe ruimtes en een atelier voor de BSO en de peuteropvang. Ook daartussen zit een keuken (1 voor volwassenen en 1 voor de kinderen) en een toiletruimte die vanaf beide kanten toegankelijk zijn.

Na de verhuizing van de opvang worden de oude opvanglokalen verbouwd tot onderwijslokalen. Na de herfstvakantie hebben we een studieweek waarin we alle groepen van het onderwijs gaan verhuizen. 26 oktober starten we dan met alle groepen opvang en onderwijs in 1 gebouw. De foto’s geven nu een indruk van het laatste stuk van de bouw.

Een feestelijke opening houden we nog even tegoed. We hopen dat we aan het eind van dit schooljaar wat meer mogelijkheden hebben en dat de richtlijnen m.b.t. Covid-19 wat versoepeld zijn, zodat we ons 5-jarig bestaan feestelijk kunnen vieren met kinderen en eventueel ouders/genodigden.

Volgende pagina: Coördinatoren jonge en oudere kind