Voorwoord

Beste collega's,

Het schooljaar is al weer een paar weken bezig. Helaas gaat het dit jaar minder makkelijk dan andere jaren. Na de sluiting en gedeeltelijke opening van de scholen en opvang blijft het een rare tijd. Iedere dag hebben we te maken met meldingen van gezondheidsklachten bij zowel leerkrachten, pedagogische medewerkers als leerlingen. Helaas is het nu zo ingeregeld dat medewerkers zich dan eerst moeten laten testen, voordat ze weer aan het werk mogen. Voor de directies van de scholen, de afdeling P&O en de personeelsplanner van de opvang is het iedere dag een uitdaging om voldoende bezetting te hebben voor de klas of op de groep.

We hebben bewondering voor de creatieve oplossingen en de doortastendheid van ieder om dit iedere keer weer voor elkaar te krijgen, zodat de kinderen hier weinig tot geen last van hebben. Dank aan ieder voor deze medewerking. Corona crisisteam De corona-perikelen houden ons nog flink bezig. Het Allente crisisteam is nog steeds actief, weliswaar in een iets andere samenstelling. Je kan hen nog steeds mailen op het vertrouwde mailadres crisisteam@allente.nl. De regels vanuit het RIVM wijzigen continue, dus het blijft lastig om iedereen goed op de hoogte houden.

We informeren jullie regelmatig over de voortgang via de e-mail, en waarderen jullie tijd en aandacht voor het lezen van en handelen naar deze informatie. Maar er gebeurt uiteraard nog veel meer bij Allente, en daarom sturen we jullie graag weer een nieuwsbrief vol leuke en interessante onderwerpen.

In deze nieuwsbrief lees je meer over de officiële opening van IKC Oudkarspsel, de uitbreiding van IKC De Helix en de opleiding die de coördinatoren gaan doen.

Je komt meer te weten over het project om kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong al op vroege leeftijd te ontdekken en hoe deze te begeleiden. Verder hebben we een lid van de Raad van Toezicht gevraagd om hier meer over te vertellen.

We stippen nog even de sluiting van Montessorischool Heerhugowaard aan en we geven Hans Vermeulen de gelegenheid om zijn ervaringen te delen over zijn tijd bij Allente, nu zijn taak erop zit. Nieuw is de rubriek ‘Wist je dat….’. Lees maar snel wat je zeker moet weten.

Helaas is de strategische sessie over de missie, visie en kernwaarden van Allente niet doorgegaan. Hopelijk vinden we binnenkort een manier om deze sessie toch doorgang te laten vinden om een mooie basis neer te leggen, waarop we verder kunnen bouwen. We houden je graag hiervan op de hoogte.

Veel leesplezier en succes in deze pittige Corona tijd. Met groeten, namens het College van Bestuur, Elfred Bakker Monique Mul

Volgende pagina

Officiële opening IKC Oudkarspel