Het verhaal van de nieuwe naam

SUBHEADER COVER

De naam van onze nieuwe organisatie wordt Allente. Dat weet je inmiddels al, we hebben dat al breed aan alle medewerkers gecommuniceerd. Maar… wat is er allemaal vooraf gebeurd voor we de nieuwe naam hadden….

We geven het woord aan het campagneteam: Shylina (De Blauwe Loper en Atrium), Pascaal en Sheila (Kinderopvang Langedijk).

Zelf naam bedenken

We wilden graag een naam die goed bij ons past en door onszelf bedacht is. We hadden een beroep gedaan op alle medewerkers om mee te denken en ideeën in te dienen. We kregen verschillende namen toegestuurd en ook op de bestuursbureaus werd flink meegedacht. Maar het was niet makkelijk. Er zaten leuke en goede namen tussen, maar helaas is er al veel van dit soort namen geregistreerd. Dus weer op zoek naar andere namen.

Hulp van buitenaf

De tijd tikte door en nog steeds geen goede naam bedacht. Dus werd het toch tijd om hulp van buitenaf in te schakelen. We werden in contact gebracht met een reclamebureau, die ervaring heeft in onze branche. Het campagneteam maakte een briefing en in razendsnel tempo kregen we een 1e presentatie van bedachte namen. Maar… het was het nog niet helemaal. De naam Talente zat er tussen, maar die naam leek te veel op die van een andere onderwijsstichting. Met z’n allen nog wat brainstormen en kaabam, daar was ie: Allente. Een mooie samenvoeging van:

  • Met z’n allen, voor z’n allen
  • Talenten ontdekken en laten ontwikkelen bij kinderen en medewerkers
  • En dat doen we bij kinderen van 0-12 jaar, in de bloei en lente van hun leven.


Bekijk hier het filmpje met betekenis van de naam. Zet vooral het geluid aan bij het afspelen.

Wat een opluchting bij iedereen. Nu konden de 'XXX' vervangen worden in de statuten door de nieuwe naam. Er werd meteen een passende huisstijl ontwikkeld en Allente kreeg een mooi logo:

Het vogeltje is een winterkoninkje en dat wordt ons symbool.

Er is een huisstijlhandboek gemaakt en als je het leuk vindt om te kijken, kan je deze bij het campagneteam opvragen.

Introductiecampagne

Het campagneteam ging hard aan de slag om van alles uit te werken, waaronder de introductiecampagne. Hoe gaan we de nieuwe naam introduceren bij de medewerkers, de ouders, relaties en andere betrokkenen. Het mooiste zou zijn om jullie allemaal op eenzelfde moment bij elkaar te brengen in een ruimte en het tegelijk te presenteren.

Maar we zagen al snel dat dat niet haalbaar was. Dus daarom het plan om te mailen, presenteren op de scholen en chocoladeletters met passend gedicht uit te delen. Verder hebben we het nieuws op Facebook gedeeld en een advertentie gemaakt voor in de kranten en een persbericht verstuurd. Deze vind je hier.

De A is van Allente...

In de krant: bijna een hele pagina met advertentie en perbericht

Elfred en Monique tonen trots de nieuwe naam.

Endorsement

De scholen houden hun eigen logo, maar daar wordt dan wel de endorsement van Allente aan toegevoegd. Dat geldt ook voor de opvang. Zie hier 2 voorbeelden.

Alles omzetten

Maar dan zijn we er nog niet. Want nu moeten we alles nog omzetten: ‘oude’ namen en logo’s moeten vervangen worden door die van Allente. Denk aan onze websites, borden op de gevels, vlaggen, ouderportalen, systemen en bij de kinderopvang maken we veel gebruik van folders en posters om producten of evenementen aan te kondigen. Er is nog genoeg werk aan de winkel en daarom zal het nog wel een paar maanden duren voordat alles goed is omgezet. Dat geldt ook voor de bedrijfskleding die de medewerkers in de opvang dragen. Daarvoor gaan we eerst onderzoeken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Dat willen we doen met een werkgroep. Wil je in deze werkgroep meedenken? Dan kan je je opgeven bij Pascaal: p.bos@kinderopvanglangedijk.nl

Vragen?

Heb je vragen over de nieuwe naam of huisstijl? Aarzel dan niet om contact op te nemen met iemand van het campagneteam:

Shylina = s.perrier@deblauweloper.nl

Pascaal = p.bos@kinderopvanglangedijk.nl

Sheila = s.heida@kinderopvanglangedijk.nl

Volgende pagina:
Het Allente hardloopteam