Evenementen

Januari

20 januari Het Centraal Bureau van Allente verhuist naar de nieuwe locatie aan de Bogert 2-3. Vanuit 3 organisaties gaan de medewerkers nu samen verder in hetzelfde gebouw. De eerste ochtend is even zoeken naar alle spullen en houden de bestuurders een welkomstwoord. Al snel is iedereen gewend aan de nieuwe plek en gaat het werk gewoon weer door. Bij de start van Allente hebben alle leerlingen van deAllente scholen in die week een sleutelhanger als aardigheidje gekregen.

22 januari Alle kinderen van de opvang van Allente tot 4 jaar waren welkom bij het voorleesontbijt met Bertje Doperwtje. Ook ouders konden met hun kinderen langskomen als ze die dag geen opvang hadden. Ook de kleuters van de voorleeslocaties aanwezig om naar het voorleesverhaal te luisteren. Bertje heeft het mooi uitgebeeld met een grote knuffel van Moppereend en wolkjes die steeds groter werden. De kinderen konden de plaatjes uit het boek bekijken op een groot scherm. Na het voorlezen heeft Bertje uiteraard nog zijn gitaar ter hand genomen en met de kinderen verschillende liedjes gezongen, af en toe even stampen met de klompen en dreunde de stem van Bertje flink door de ruimte.

In Heerhugowaard was niemand minder dan minister Wouter Koolmees aan het voorlezen bij de daltonschool Kleine en Grote Beer in het kader van het Nationale Voorleesontbijt. De kleuters en de peuters van de peuteropvang Het Parapluutje kregen van de minister het leuke verhaal uit het prentenboek Moppereend voorgelezen. Het was een heel leuk bezoek. Hij nam uitgebreid de tijd voor de kinderen maar ook voor een rondleiding door de school. Grote dank voor de dames van de bibliotheek, zij hadden een grote bijdrage in de voorbereiding en ontvangst. Wat een super leuke dag.

23 januari Allente deelt bloembollen uit aan alle ouders van de opvang om te vieren dat we Allente zijn geworden.

29 januari De eerste personeelsdag van Allente Onderwijs. Alle onderwijscollega’s hebben kennis gemaakt met elkaar en daarbij de verbinding opgezocht. Een inspirerende, actieve en gezellige dag waarbij op een ontspannen en ongedwongen manier contact is gelegd met elkaar. Het is bijzonder te zien hoe 330 professionals samenwerken, plezier hebben en tot elkaar komen. De personeelsdag is de dag om een blijk van waardering te geven door gezamenlijk te ontspannen en plezier te hebben.

Februari

28 februari Wat een talenten hebben opgetreden bij Allente got Talent. Alle BSO's hadden flink geoefend met de kinderen en lieten een prachtig optreden zien in Theater De Binding. De zaal was propvol met ouders en trots opa's en oma's die kwamen kijken naar de liedjes en dansjes. Ieder optreden kreeg een pluim van de jury, waarin ook een ouder uit de Ouderraad zat. Allente is trots op zoveel talent.

Maart

24 maart De kinderen op de BSO noodopvang hebben voor ouderen in St. Pancras kaarten gemaakt. De kaarten zijn persoonlijk door de leidsters gebracht, zodat 27 ouderen even een goed gevoel en een glimlach door de brievenbus kregen!

April

9 april Bij alle vormen van de noodopvang zijn ze de uitdaging aangegaan om de grootste kleurplaat van Nederland te maken. Er wordt druk gekleurd om het winterkoninkje van Allente zo mooi mogelijk te maken. Alle 199 kleurplaten werden in een grote collage gezet van 2.30 bij 4 meter! De initiatiefnemers Esther en Claudia zijn enorm tevreden met het resultaat en de inzet van alle kinderen. De kleurplaten zijn later door Karin van der Vliet verdeeld onder de bewoners van Buitenzorg (Zuid-Scharwoude), Zuyder Waert (Heerhugowaard) en Horizon zorgcentrum (Broek op Langedijk).

20 april Wethouder Nils Langedijk kwam op 20 april een kijkje nemen op de noodopvang, locatie Mayerslot. Hij had stoepkrijt en springtouwen mee voor de kinderen. Later stuurde hij ook nog een taart met een kaart om iedereen te bedanken voor de goede organisatie van de noodopvang.

21 april Op de noodopvang wordt de Al en Lente show bedacht. Er zijn maar liefst 4 afleveringen opgenomen door 2 medewerkers die met handpoppen actuele onderwerpen naspelen. En dat onder het motto: Niets moet, alles mag, als het maar zorgt voor een lach!

Bekijk hier Deel 1

Mei

11 mei De scholen en opvang gaan weer open, na weken van sluiting.

29 mei Wethouder John Does bezocht Kindcentrum De Helix waar crisisopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen is geweest. De wethouder vond het fijn om te ervaren met hoeveel toewijding en plezier medewerkers deze taak uitvoeren. “Elke medewerker vertelde blij te zijn dat zij een bijdrage kunnen leveren door ouders te ontzorgen”. Chapeau voor de ongelofelijke flexibiliteit en motivatie!

Juni

25 juni Warme dagen. Op de opvang gaan ze er lekker op uit en zoeken verkoeling in een park of spelen met water.

30 juni Modderdag op de opvang. Wat een heerlijke vieze pret.

Augustus

17 augustus IKC Oudkarspel is officieel een feit en werd op 17 augustus door burgemeester Kompier officieel geopend. De voormalige Barnewiel, St. Maartenschool en opvanglocaties gaan nu onder deze nieuwe naam verder.

September

17 september Het is de dag van de Leidsters, die vandaag extra in het zonnetje worden gezet om hen te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid.

Oktober

2 oktober IKC de Helix breidt uit en zijn er 8 lokalen bijgebouwd, waarvan 4 voor de opvang. De opvang is verhuisd naar de nieuwe ruimtes en wat is het mooi geworden zeg!

5-11 oktober Het is de week van de opvoeding met als thema 'Staan en opvallen’. Allente heeft een heuse eigen krant gemaakt met allerlei leuke artikelen, interviews en tekeningen rondom dit thema. De krant is in een oplage van 1500 stuks verspreid onder alle ouders van de opvang

.

5 oktober Dag van de leraar. Alle leerkrachten worden bedankt voor hun inzet..

19 oktober In IKC Oudkarspel start de KanZ-klas, waar dagelijks onderwijs wordt gegeven aan kinderen met uiteenlopende beperkingen en zorgvraag. Waar mogelijk sluiten de kinderen aan binnen de andere groepen en doen ze het samen! Dat is dagelijks het geval tijdens het buitenspelen, maar ook bij alle vieringen. Ze werken hiervoor nauw samen met het IKC.

November

26 november De kinderen van BSO Hasselbraam zijn naar de gymzaal Oostwal geweest om pietengym te doen. Ze hebben over het dak gelopen en pakjes door de schoorsteen gegooid.

December

10 december De leerlingen van groep 7, 8 en de Kanzklas van het IKC Oudkarspel hebben hun medewerking verleend aan een promotiefilmpje voor Save the Children. Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen te verbeteren. Kijk hier het filmpje

11 december Bij Allente opvang hebben ze lichtjes en warmte gebracht bij de bewoners en personeel van Esdegeé Reigersdaal, zorgcentrum Horizon en woonzorghuis De Volle Aandacht. Op de opvanggroepen hebben ze mooie potjes versierd en deze in de tuinen gezet in de vorm van een hart. Het was ook een bijzondere ervaring voor de kinderen die ze mochten langsbrengen voor een klein lichtje voor de bewoners en de zorgverleners zijn in deze donkere dagen.

Planning & Plaatsing